dijous, 12 de juliol de 2012

Primera intervenció arqueològica al Jaciment arqueològic de Mestre Ramón, Son Servera, Mallorca.El proper dia 16 de juliol es donarà inici a la primera intervenció arqueològica al jaciment de Mestre Ramon, un assentament prehistòric de l'Edat del Ferro situat al terme de Son Servera, Mallorca (arran de la carretera MA-4032 que uneix Son Sard amb el Port Vell).

L'ajuntament d'aquesta localitat, mitjançant la regidoria de Patrimoni encapçalada per Miquel Espases, ha promogut aquesta iniciativa amb la col·laboració dels hotelers del municipi per tal d'afavorir la posada en valor del patrimoni cultural local. Les tasques seran efectuades per un grup de voluntaris tant d'origen local com internacional, aquests darrers allotjats per l'ajuntament i coordinats pel Servei Civil Internacional qui ha col·laborat en la difusió del projecte.

El treballs arqueològics, que en aquesta primera campanya es limitaran a la neteja del lloc per avaluar l'estat de conservació de les restes, seran dirigits per l'arqueòleg Antoni Puig. L'objectiu final és promoure el coneixement del ric patrimoni arqueològic del municipi entre els seus habitants així com poder oferir una visió més entenedora als milers de visitants que rep cada any el municipi.