dilluns, 13 d’abril del 2015

Iniciat el I camp de treball al Turó de l'Olivar

El passat dilluns dia 6 d'abril de 2015 van començar les tasques de la primera intervenció arqueològica al jaciment talaiòtic del Turó de l'Olivar (Son Servera,  Mallorca). Aquesta intervenció, fruit de l'ampliació del projecte iniciat l'any 2012 al proper jaciment de Mestre Ramon (a uns 600 m de distància), preten conèixer millor el territori en conjunt sense centrar-se a un sol jaciment. Per això, s'han iniciat les feines al Turó de l'Olivar com es van iniciar les prospeccions a altres indrets del terme de Son Servera l'estiu passat. Tot, per entendre millor la relació dels habitants d'aquesta part de Mallorca amb el seu entorn durant la prehistòria.

Com en altres ocasions la primera tasca per tal de poder estudiar les restes conservades al cim d'aquest turó és la de reduir la vegetació acumulada d'ençà que no es conrea el seu entorn. Amb això s'ha aconseguit, primer de tot, fer accessible el lloc per poder visitar-lo i, en segon lloc, descobrir moltes restes que eren impossibles d'apreciar abans. 
 
Les feines, dirigides per l'arqueòleg Antoni Puig Palerm, es realitzen amb voluntaris del Servei Civil Internacional venguts des de Mèxic, Corea del Sur, Albània, República Txeca,  Alemanya, Anglaterra i Catalunya. El projecte compta amb el finançament de la regiduria de Patrimoni de l'Ajuntament de Son Servera encapçalada per Miquel Espases i amb la col·laboració de l'associació hotelera local qui ofereix la manutenció dels voluntaris. 
 
El camp de treball, on també col·laboren voluntaris mallorquins,  ha de durar encara fins divendres vinent completant així dues setmanes de feina.