dilluns, 13 d’abril del 2015

Jornada de portes obertes al jaciment arqueològic del Turó de l'Olivar

En motiu de la primera campanya de intervenció arqueològica al Turó de l'Olivar, el proper dissabte dia 18 d'abril volem celebrar la Primera jornada de portes obertes al jaciment*. L'objectiu és, en primer lloc, donar a conèixer al públic en general la feina feta aquest dies i que ha donat com a resultat poder fer accessible el jaciment un altre pic. En segon lloc, la jornada de portes obertes vol donar a conèixer la riquesa arqueològica del terme de Son Servera posant l'accent en el talaiot que es troba al cim del Turó i la seva més que probable relació amb els jaciments propers.

L'arqueòleg Antoni Puig Palerm oferirà les explicacions als serverins i visitants que s'acostin durant tot el matí (10-13h).



*COM ARRIBAR AL TURÓ DE L'OLIVAR:
Des de Son Servera s'ha d'agafar la carretera PM-404 cap a Capdepera fins a trobar l'indicador cap a la Costa dels Pins. Una vegada hem voltat a la dreta en aquesta direcció hem d'agafar tot d'una la carretera PM.V.403.3 cap a Artà, a l'esquerra. A uns centenars de metres s'ha de voltar cap a la dreta per entrar al Cami de les Rumies de Pula. Dins aquest camí asfaltat s'ha de voltar a la dreta al quart camí (sense asfaltar) i anar fins al final d'aquest camí fins a l'entrada de "Son Talaiot". Deixant el cotxe allà, s'ha de pujar al turó que queda ben davant.

Plànol gentilesa de Bettina i Jens Ostermann de "Son Talaiot"