dijous, 10 de març del 2016

Nova campanya de neteja als jaciments de Son Servera

 Fer accessibles els jaciments arqueològics tant per a la recerca com per la visita ha estat una prioritat durant les tasques efectuades des del 2012 al municipi de Son Servera. Aquell any vam iniciar la neteja de vegetació al jaciment de Mestre Ramon la qual cosa ens ha permès de mantenir-lo obert al públic i fer-hi diverses campanyes arqueològiques, ja sigui de prospecció, de topografia o d'excavació. 


Encoratjats pels resultats ara fa un any, vam començar a fer feina a un altre jaciment molt proper però gairebé desconegut: el del Turó de l'Olivar. Allà, amb l'ajuda d'un nodrit grup de voluntaris, vam aconseguir obrir un camí fins al cim on es troba la construcció més important, un talaiot circular. Tanmateix, les feines tant a un jaciment com a l'altre no tenen sentit sense un manteniment per a conservar obertes les zones eixermades. Aquesta tasca, que pot semblar poc engrescadora des del punt de vista arqueològic, va dur a observacions molt valuoses en el passat, donat l'escàs coneixement dels jaciments i la possibilitat d'observar arqueologicament zones mai analitzades abans. A més, es tindrà la possibilitat de treballar al laboratori amb les troballes de campanyes anteriors d'excavació.

Amb aquests objectius hem organitzat una nova campanya de neteja als jaciments esmentats pels dies 28 de març al 8 d'abril de 2016. 

Com sempre, i amb la inestimable col·laboració de l'Ajuntament de Son Servera i alguns establiments hotelers del terme, comptam amb la possibilitat d'allotjar els voluntaris que vinguin a fer feina amb nosaltres.


L'allotjament es farà a "Ca ses Monges", un antic convent dins el poble i la manutenció serà proveïda des dels establiments propers. Per a informació més detallada contactar amb mestreramon2014@gmail.com.