dimarts, 23 de juny de 2015

Èxit de la I Bicicletada talaiòtica. Son Servera juny 2015
Amb el nom de Bicicletada talaiòtica i dins el marc de les Festes de Sant Joan diumenge passat dia 21 celebràrem una excursió a tres dels jaciments més importants del municipi de Son Servera. La sortida, pensada per a tot tipus de públic, va ajuntar més d'una dotzena de ciclistes de totes les edats.


La primera aturada es va realitzar a la Vil·la Romana de Son Sard, just al pont del camí de la Font dels Molins. Malgrat la vil·la no és un jaciment d'època talaiòtica i que les restes no són visibles avui, vam voler aprofitar l'avinentesa que el carril bici passa just pel seu emplaçament per fer-hi una explicació del què s'hi trobà l'any 2012. A continuació la ruta arribà al talaiot circular situat al cim del Turó de l'Olivar, on poguérem gaudir de les vistes i de les explicacions de l'arqueòleg Antoni Puig qui recentment ha treballat en aquest indret amb un grup de voluntaris per tal de fer accessible el lloc per als visitants.
Finalment, la comitiva es dirigí al jaciment proper de Mestre Ramon on els participants van poder observar els resultats del projecte de recerca que aquest equip arqueològic hi duu a terme des del 2012.La fórmula de combinar esport, lleure i cultura, va demostrar ser una fórmula d'èxit quedant convidats a proposar noves edicions de la bicicletada.